Для знищення корабля і субмарини ЧФ Росії бійці ССО ЗСУ пройшли в Севастополь під водою

Сили спеціальних операцій ЗС України заявили, що знищення корабля та підводного човна Чорноморського флоту Росії 13 вересня стало можливим завдяки ССО ЗСУ. Спецпризначенці підійшли до Севастополя під водою.

Про це йдеться в повідомленні Сил спецоперацій у суботу, 16 вересня.

“Як проводилася ця операція. ССО отримали інформацію із декількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля “Мінськ” і дизель-електричного підводного човна “Ростов-на-Дону” на одному з судноремонтних підприємств в Севастополі. З метою ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню, а також розвідки на оперативній глибині противника було залучено операторів ССО. На човнах група підійшла до безпечного місця і здійснила пересування до берега завдяки підводним засобам доставки. Провівши успішну інфільтрацію, воїни приступили до виконання основної частини операції. За допомогою спеціальних технічних засобів розвідки, виконано ідентифікацію та наведення на ціль”, – розповідає пресслужба Командування ССО.

“Під час безпосереднього ураження група здійснювала коригування вогню і підтвердження знищення цілей. Після цього наші бійці провели успішну ексфільтрацію. Все це стало можливим завдяки професіоналізму та зухвалості наших воїнів!” – зазначили в Силах спецоперацій.

КССО вказує, що цей матеріал публікується через певний час, “враховуючи операційну безпеку і змушуючи ворога зрозуміти, що вже немає ніде безпечного місця для них”.

Ураження корабля “Мінськ” і підводного човна “Ростов-на-Дону” в Севастополі. Передісторія

У ніч на 13 вересня в тимчасово окупованому Севастополі пролунали кілька потужних вибухів. Міноборони РФ заявило, що нібито ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе і трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем.

Унаслідок ракетного удару було вражено два кораблі ЧФ Росії: дизель-електричний підводний човен “Ростов-на-Дону” та великий десантний корабель “Мінськ”. Обидва судна перебували на ремонті у сухому доці.

Вороже відомство заявляло, що засобами протиповітряної оборони нібито було збито 7 крилатих ракет, а  патрульний корабель “Василь Биков” нібито знищив усі безекіпажні катери.

Згодом російські пабліки заявили, що внаслідок нічної атаки на Севастополь на заводі загинуло двоє людей, 26 осіб отримало поранення.

У мережі з’явилося фото російського десантного корабля “Мінськ”. Як повідомила міжнародна моніторингова група Oryx, яка досліджує воєнні втрати за відкритими джерелами (зображеннями) в інтернеті, корабель знищений, а не пошкоджений. Він отримав серйозну пробоїну в лівий борт в районі надбудови, що може означати влучання крилатої ракети під кутом прямо в машинне відділення.

Також суттєво вигоріла субмарина “Ростов-на-Дону”, що підтверджують супутникові фото.

Читайте також:
Британська розвідка підтверджує фактичну ліквідацію корабля та підводного човна у Севастополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна