З обеліска “Місто-герой Київ” у столиці прибрали радянську символіку

У столиці декомунізували обеліск “Місто-герой Київ”, що розташований на Галицькій площі (колишня площа Перемоги). Його очистили від радянської символіки, а також прибрали анотаційну дошку російською мовою.

Про це 15 вересня повідомила Київська міська рада.

“Декомунізація в дії: працівники Департаменту територіального контролю завершують роботи з демонтажу елементів з обеліска на Галицькій площі. Далі буде”, – заявила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Під час робіт з демонтажу прибрали зірки на бічних сторонах обеліска та анотаційну дошку російською мовою, а також змінили напис “1941” на “1939”– рік, коли почалася Друга світова війна.

Декомунізований обеліск Перемоги на Галицькій площі – Київ

Довідка

Обеліск “Місто-герой Київ” урочисто відкрили 8 травня 1982 року на Галицькій площі у Києві. Його встановили в пам’ять про героїчний подвиг української столиці під час захисту від німецько-фашистських військ у Другу світову війну.

Обеліск “Місто-герой Київ” увійшов у попередній перелік пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою Росії та СРСР.

Читайте також:
У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну й Ватутіну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна