Лісовий звільнив із Міносвіти посадовця Василенка, який відзначився тугою за СРСР

Міністр освіти Оксен Лісовий підписав наказ про звільнення Андрія Василенка, який у своєму дописі в Facebook висміював українську незалежність та хвалив радянську окупацію Литви.

Про це йдеться в дописі Лісового.

За словами очільника МОН, рішення ухвалено за результатами дисциплінарного провадження, яке порушили у відомстві напередодні.

Лісовий запевнив, що з 15 вересня Василенко більше не обійматиме жодної посади в Міністерство освіти і науки України.

«Державна служба — це велика відповідальність. І це історія про служіння народові своєї держави. На моє переконання, жодна людина, яка ставить під сумнів незалежність своєї країни, незалежність, за яку принесено стільки жертв, не має права обіймати державні посади», — наголосив міністр освіти.

Як відомо, експерт МОН Андрій Василенко 24 серпня написав у Facebook російською мовою, що у 1991 році український народ нібито нічого не розумів і підтримав акт проголошення незалежності лише завдяки «пропаганді, якою переконали мешканців УРСР, що варто тільки усунути союз, так одразу все добре стане».
Він назвав незалежність України «кидаловом» і розкритикував листівки, які агітували голосувати за незалежність 1 грудня 1991 року.
Також, на думку експерта МОН, «ще одним показовим прикладом того, що тоді народи “не знали, що творили”», є країни Балтії — Литва, Латвія та Естонія. Він заявив, що «радянська окупація — це найкраще, що могло статися з Литвою», виходячи із «зовнішнього вигляду Вільнюса» тоді й тепер.

Читайте також:
“При нэзалэжной подъезд в моей брежневке так и не отштукатурили”: посадовець Міносвіти Василенко вразив соцмережу поширенням російської пропаганди

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.