У Грузії встановили пам’ятник військовому ЗСУ, якого росіяни розстріляли за слова “Слава Україні”. ФОТО

У столиці Грузії Тбілісі встановили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському, якого російські окупанти розстріляли за слова “Слава Україні!” 30 грудня 2022 року.

Про це повідомляє “Эхо Кавказа” 12 вересня.

Встановлено пам’ятник з написом “Героям слава!” на постаменті на території приватної клініки за ініціативи її засновника Акакія Цилосані. Актор скульптури — Іраклій Деканозішвілі.

Передісторія

Олександра Мацієвського рашисти публічно розстріляли 30 грудня 2022 року.

6 березня в соцмережах почало ширитися відео з російських джерел, на якому видно як окупанти розстрілюють беззбройного чоловіка в однострої ЗСУ біля окопу. Він перед смертю затягується цигаркою, спокійно каже: “Слава Україні!”, після чого гине під вогнем з автоматичної зброї.

Ним виявився боєць 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТрО Чернігівської області з Ніжина Олександр Мацієвський, який мав посаду снайпера й був захоплений росіянами в полон під час бою в районі міста Соледар Донецької області.  Особу розстріляного Героя остаточно підтвердила СБУ 12 березня.

Ця подія стала новиною світового масштабу. Високопосадовці на Заході, аж до генсека ООН, прокоментували цей розстріл як черговий приклад воєнних злочинів російської армії в Україні.

Читайте також:
У Берліні з’явилося нове графіті з Героєм України Олександром Мацієвським. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна