Танкісти 4 отбр на Харківщині: вполювали російський танк і вийшли з бою живими. ВІДЕО

Харківщина, відрізок фронту між Куп’янськом і Лиманом. Тут росіяни вже понад два місяці намагаються прорвати українську оборону. Штурми не припиняються ані на день. Щоб ускладнити постачання ЗСУ, московити накривають наші тили авіабомбами, ракетами та артилерією.

Тутешні села пережили окупацію, були звільнені восени 2022 року, однак тепер фронт знову до них наближається. Від авіаударів страждає село Чернещина. Із жителів тут залишились самі пенсіонери – виїжджати вони не хочуть, хоча діти та внуки виїхали.

Піхоту ЗС України на цій ділянці фронту прикривають танкісти 4-ї окремої танкової бригади. Відбиття ними одного з російських штурмів вдалося зафіксувати “Новинарні“.

Російські танки намагалися пробити коридор для своєї піхоти, але потрапили під вогонь наших панцерників. За танковим боєм спостерігали в прямому ефірі по відео з КСП (командно-спостережного пункту). Одна російська машина була знищена, інша змогла втекти.

По танку 4 отбр, який відбивав штурм, окупанти теж відкрили вогонь – адже наші хлопці були змушені двічі заїжджати на одну й ту саму позицію. Після бою наш танк був посічений уламками і навіть загорівся, але екіпажу вдалося його погасити і вивести в укриття. Всі живі.

“Нічого страшного, тільки попечені руки, бо гасили, тягнули сітку без рукавиць”, – розповідає один із воїнів.

Один із танкістів у цьому екіпажі – 59-річний (!) Олександр “Ганс”.

Про це – відеорепортажНовинарні” з околиць Чернещини.

Район біля села Чернещина на мапі DeepState станом на 11 вересня 2023

Читайте також:
Завуч-артилерист, гібрид “Рапіри” й МТ-ЛБ, розбита церква з царем Миколою ІІ
– як виглядає війна 53-ї бригади в селі Первомайське під Донецьком. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.