У Тель-Авіві помер відомий колишній акордеоніст, антиукраїнський народний депутат Ян Табачник

Український музикант, проросійський політик, громадський діяч і бізнесмен Ян Табачник помер у віці 78 років. Відомий акордеоніст останніми роками тяжко хворів.

Як повідомив журналіст Михайло Маслій у Facebook, Табачник помер 11 вересня в лікарні у Тель-Авіві. Останні два роки він боровся з раком.

Ян (Яків) Табачник народився 1945 року в Чернівцях. Із 1976 року він випустив п’ять дисків-гігантів на всесоюзній фірмі “Мелодія”. Випустив 10 компакт-дисків, у двох із яких є автором музики і текстів пісень.
Пісні Яна Табачника брали до свого репертуару Йосип Кобзон, Вахтанг Кікабідзе, Людмила Гурченко, Валентина Толкунова та ін.
Народний артист України ще з 1994 року.

1995 створив в Одесі Муніципальний театр музики Яна Табачника. У 1997—1998 рр. — професор кафедри народних інструментів Київського національного університету культури та мистецтв. Має почесні професорські звання у кількох музичних вишах, серед яких Тель-Авівська та Донецька консерваторії.

Протягом 1999 року їздив з агітаційним туром за кандидата у президенти України Леоніда Кучму по в’язницях та колоніях.

Був народним депутатом України 5-7-го скликань від Партії регіонів. Голосував за мовний “закон Колесніченка-Ківалова”, за ратифікацію харківських угод та інші антиукраїнські ініціативи влади Януковича.

Читайте також:
У Москві помер генерал Жидко, який керував військами окупантів в Україні минулого року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна