У Кропивницькому чоловік погрожував на заправці гранатою. Затримали з погонею, гранати не було

У центрі Кропивницького нетверезий чоловік на заправці погрожував людям підірвати гранату. А коли очевидці викликали поліцію — сів у машину та почав тікати.

Про це розповів голова Нацполіції України Іван Вигівський у середу, 6 вересня.

Як виявилося пізніше, чоловік погрожував лише на словах. Але очевидці в той момент загрозу сприймали як реальну і викликали поліцію.

Коли чоловік побачив патрульних, сів у авто та почав тікати. Патрульні намагались зупинити та заблокувати автомобіль втікача, але той продовжував рух.

Місцеві ЗМІ з посиланням на очевидців пишуть, що чоловік втікав на «Жигулях» зеленого кольору. Кілька екіпажів патрульної поліції затримали його у центрі міста біля перехрестя вулиць Велика Перспективна та Преображенська близько 11:40. У соцмережах місцеві жителі писали, що чули звуки пострілів.

Як пояснив Вигівський, один з правоохоронців вистрілив з табельної зброї у колесо. І завдяки цьому чоловіка зупинили та затримали.

Глава Нацполіції зазначає, що завдяки тому, що чоловіка затримали, він не нашкодив життю та здоров’ю інших людей.

«Це затримання — яскравий приклад того, чому для захисту законослухняних громадян та забезпеченню безпечного середовища поліцейські повинні мати при собі та без остраху доцільно використовувати табельну вогнепальну зброю. І це питання не може бути дискусійним», — заявив він.

Читайте також:
У Львові затримали двох братів, які кинули гранати в поліцейських. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна