Росіяни під ранок атакували Київ ракетами – ППО відбила, і балістику теж

Під час ранкової ракетної атаки росіян на Київ 6 вересня протиповітряна оборона знищила всі повітряні цілі, зокрема балістичні.

Про це вранці в середу повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації в телеграм-каналі.

Повітряна тривога в столиці була оголошена о 4:43 і закінчилася о 6:37.

За 10 хвилин до шостої години ранку в місті було чути звуки “виходів” ППО.

Про роботу систем протиповітряної оборони інформували столична міська і обласна адміністрації.

Після цього КМВА прозвітувала: “Чергова ракетна атака ворога на мирне місто з метою вбити цивільне населення та зруйнувати інфраструктуру. І знову атака не проста, а комбінована. Попередньо, з району Саратовської області, з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Одночасно по Києву були запущені ракети іншого типу, ймовірно – балістичного. Усі ворожі цілі, які рухалися в напрямку столиці були знищені силами і засобами ППО”.

“За даними на цю хвилину (6:39 – “Н”), у Києві без жертв та руйнувань. Офіційна інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей буде опублікована Повітряними силами після узагальнення даних”, – зазначив голова КМВА Сергій Попко, закликавши подякувати воїнам ППО та силам оборони за чисте небо і врятовані життя”.

Нагадаємо, в ніч проти 4 вересня ППО знищила 23 із 32 ворожих дронів.

Читайте також:
Ефективність ППО значно зросла: під час останньої атаки збито 100% ракет, — Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна