За день Зеленський відвідав військових 11 бригад у Донецькій і Запорізькій областях: хто став Героєм України

Президент Володимир Зеленський відвідав військових одразу 11 бригад у Донецькій і Запорізькій областях та нагородив воїнів.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні в понеділок, 4 вересня.

“Сьогодні увесь день – із нашими воїнами. Бойові бригади на Донеччині. 109-та окрема бригада тероборони, 110-та окрема механізована, 36-та, 37-ма і 38-ма бригади наших морпіхів, 79-та ДШВ, 53-тя механізована, 59-та мотопіхотна. Кожна – потужна. Всіма пишаюсь. І дякую вам за щирість, хлопці! Запорізький напрямок. 148-ма окрема артилерійська, 82-га ДШВ, 71-ша окрема єгерська бригада – дякую вам за службу!” – зазначив Зеленський на відео.

У його телеграм-каналі також ішлося: “Донеччина. Відвідуємо бойові бригади, які захищають Україну у складі оперативно-тактичного угруповання «Донецьк». Важливі доповіді, проблемні питання, постачання, яке потребує нарощування, створення допоміжної системи менеджменту для забезпечення бригад, підвищення мотивації наших воїнів. Вісім бригад за цей день…”

Як інформує пресслужба президента, в межах робочої поїздки на Донеччину Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським захисникам, які у складі оперативно-тактичного угруповання “Донецьк” відбивають вторгнення ворога.

За його словами, вручено більше 50 нагород. Ордени “Золота Зірка” до звання Герой України отримали майор Олег Дмитрук із ДШВ та полковник Віктор Сікоза з морської піхоти.

Ще три бригади президент провідав на Запоріжжі.

“Запорізький напрямок. Командні пункти бойових бригад, які беруть участь у відбитті російської агресії у складі оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія».
148-ма окрема артилерійська бригада, 82-га окрема десантно-штурмова бригада, 71-ша окрема єгерська бригада. Дякую за кожен ваш крок на шляху до перемоги України!
Нагородив наших військових лікарів, подякував колективам стабпунктів – величні люди, рятують героїв, повертають життя, повертають силу”, – написав президент і подякував “всім, хто б’ється заради України! Всім, хто працює заради нашої української сили”.

Також Зеленський розповів, що на Запоріжжі відвідав бойових медиків і наших героїв, які проходять лікування після поранення.

Читайте також:
Зеленський заявив про заміну міністра оборони – замість Резнікова Умєров. ХТО ВІН ТАКИЙ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна