Ердоган із Путіним не змогли домовитися про відновлення “зернової угоди”

Президенти Туреччини та Росії Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін не змогли домовитися про відновлення “зернової угоди”: лідер держави-агресора заявив, що РФ готова реанімувати цю домовленість лише після того, як будуть виконані всі умови Москви.

Про це заявив Путін на пресконференції за підсумками зустрічі з Ердоганом у російському Сочі, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Хотів би знову підтвердити нашу принципову позицію: ми будемо готові розглянути можливість реанімувати “зернову угоду”… одразу ж, щойно буде повністю виконано всі зафіксовані в ній домовленості про зняття обмежень на експорт російської агропродукції”, – сказав президент РФ.

Нагадаємо, що серед умов Москви – виведення з-під санкцій поставок російського зерна та добрив, а також відновлення підключення до SWIFT банків РФ.

Путін  також обурився, що західні партнери “ошукали” Росію із “зерновою угодою”.

“Росію примусили вийти з цієї угоди”, – додав Путін.

Він також повідомив, що “впродовж 2-3 тижнів” Росія безоплатно відправить зерно шістьом країнам Африки.

“Росія ніколи не відмовлялася від посередницьких послуг щодо врегулювання ситуації в Україні, але Київ сам відправив усі домовленості на смітник”, – цитує президента РФ російська офіційна пропагандистська агенція “РИА Новости”.

Як писала “Новинарня“, раніше представники російської влади заявляли, що Путін сам приїде в Туреччину для переговорів з президентом Ердоганом. Проте згодом стало відомо, що натомість саме турецький лідер приїде в Росію.

Міжнародна спільнота покладала на зустріч президентів РФ і Туреччини надії щодо повернення Росії до Чорноморської зернової ініціативи.

Читайте також:
Ердоган вірить, що Путін хоче продовжити “зернову угоду”, тому обговорить із ним це, не чекаючи зустрічі в серпні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна