З’явилося відео збиття російської ракети над Київщиною – поцілили зі “Стінгера”

Відбулося нагородження мобільної вогневої групи з протиповітряної оборони, що діє на Київському напрямку, за збиття ними 30 серпня російської ракети. Нагороди “За мужність та звитягу” чотирьом членам команди сьогодні, 2 вересня, вручав командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв. Крилата ракета була збита з американського ПЗРК.

Про це йдеться на його особистій фейсбук-сторінці, а також на сторінці КОС ЗСУ.

“Зустрівся з особовим складом мобільної вогневої групи з протиповітряної оборони, що діє на Київському напрямку. Саме ці воїни днями збили з переносного зенітно-ракетного комплексу “Стінгер” крилату ракету. Наслідки її влучення були б жахливими як для цивільного населення, так і для об’єктів критичної інфраструктури”, — зазначив Наєв та виклав відео збиття ракети.

За його словами, ця мобільна вогнева група, яка має на озброєнні зенітно-ракетний комплекс “Стінгер” працює дуже ефективно й за останні два тижні збила два засоби повітряного нападу — дрон-“шахед” і власне ракету Х-101.

Читайте також:
“Такого нападу Київ не відчував від весни”: РФ атакувала столицю ракетами і дронами, двоє загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна