У наступному пакеті допомоги США передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном

У рамках нового пакету військової допомоги адміністрація президента США Джо Байдена передасть Україні снаряди зі збідненим ураном.

Про це 1 вересня повідомило Reuters, посилаючись на ознайомлення з відповідним документом та підтвердження цього двома американськими посадовцями.

Снаряди допомагатимуть знищувати російські танки та бронетехніку. Вони призначені для американських танків “Абрамс”, які мають надійти в Україну вже найближчими тижнями.

Загалом новий пакет військової допомоги Україні від США, яка попередньо оцінюється від 240 до 375 млн грн, оприлюднять уже наступного тижня.

Нагадаємо, про можливість передання Україні снарядів зі збідненим ураном у США заявляли ще у червні 2023 року. Тоді деякі представники Білого дому висловили занепокоєння, що через передачу снарядів Вашингтон піддадуть критиці, оскільки  вони становлять небезпеку для здоров’я людей і довкілля.
У березні 2023 року снаряди зі збідненим ураном Україна отримала від Великої Британії.

Читайте також:
Російська ядерна зброя їде в Білорусь: схема була задіяна завчасно і не пов’язана з нашими снарядами зі збідненим ураном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна