В Україні вперше представили анатомічний жіночий бронекостюм “Рута Люта”

Виробник сучасного технологічного бронезахисту “Українська Броня” представив перший анатомічний жіночий бронекостюм «Рута Люта». Його основна відмінність від «чоловічого» полягає у бронежилеті, створеному з урахуванням анатомії і фізіології жіночого тіла для забезпечення максимального комфорту та оптимального захисту всіх життєво важливих органів і вразливих місць.

Про це в п’ятницю, 1 вересня, повідомив Жіночий ветеранський рух.

Зазначається, що костюм розроблений з урахуванням технічної специфікації Міністерства оборони України.

“Бронекостюм «Рута Люта» має збільшену на 500% площу протиуламкового захисту порівняно з балістичними плитами, що суттєво підвищує шанси уникнути поранень в умовах бойових дій. Виріб має винесену назовні кишеню для балістичної плити, що сприяє максимальному комфорту під час тривалого носіння та допомагає уникнути натирання й порушення кровообігу в області грудей. Водночас бронекостюм значно легший за «чоловічий»: ергономічний дизайн забезпечує оптимальний розподіл ваги і комфорт із мінімальним впливом на маневреність”, – йдеться в повідомленні.

За словами Яна Гончарова, СЕО компанії-виробника, думки про розробку жіночого бронекостюма виникли вже давно, однак його створення потребувало тривалого дослідження та підготовки.

“Розробка першого анатомічного жіночого бронекостюма – це велика відповідальність, адже необхідно було врахувати побажання військовослужбовиць, вимоги Міноборони, а також рекомендації медиків. Але тривала та наполеглива робота дали бажаний результат. Тепер жінки в українській армії зможуть отримати якісний та надійний бронезахист, який справді захищатиме, а не заважатиме”, – прокоментував СЕО компанії «Українська броня».

Однією з перших, хто примірив бронекостюм стала Оксана на псевдо «Оксі», парамедик Нацгвардії України, учасниця руху VETERANKA.

«Ергономічна правильна форма бронекостюма відносно носіння під жіночі груди – це дуже зручно і дозволяє рухатися по-іншому. Полегшена вага і різні розміри – теж суттєвий плюс, тому що розмір грудей у всіх різний і це важливо врахувати. В ньому навіть легше дихається,  він не здавлює груди і рухи стають іншими. Також візуально виглядає гарно, через якісну тканину, елементи, що швидко пристібаються – застібки, скиди. Ну і основне в бронекостюмі  – це захист важливих вузлових частин тіла: напашник, шия, плечі, бедра», – ділиться враженнями від примірки жіночого бронекостюма захисниця.

Жіночий анатомічний бронекостюм від Української Броні, як і захисні плити, представлений у 4 розмірах: XS, S, M, L, тому підійде для жінок будь-якої статури.
Виріб складається з бронежилета, окремих модулів, що забезпечують захист шиї, плечей, живота, паху та зовнішньої частини стегон, а також броньованого розвантажувального пояса з плечовими лямками. Усі частини адаптивні та регулюються за довжиною, то підійдуть дівчатам будь-якого зросту.

Замовити бронекостюм «Рута Люта» можна на сайті виробника. Зазначимо, що комплект не містить бронеплити, їх можна придбати окремо.

Читайте також:
Міноборони затвердило літню форму для жінок у ЗСУ, обіцяють скоро закупити. На черзі – бронежилети

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.