Фітнес-тренеру з Полтави, який ображав військових, обрали запобіжний захід

Блогеру та фітнес-тренеру Роману Заволоці з Полтави, який ображав військових, обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Про це у п’ятницю, 1 вересня, повідомила Полтавська обласна прокуратура.

Правоохоронці нагадали, що Заволоці повідомлено про підозру в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та образі честі і гідності військовослужбовця, а також виготовленні і поширенні матеріалів, які містять образу честі і гідності (ч. 2 ст. 345, ч. ч. 1, 2 ст. 435-1 КК України).

Справу щодо полтавця розглядали на засіданні в Октябрському райсуді Полтави 1 вересня.

Про тримання під вартою для Романа Заволоки клопотали прокурори Станіслав Мисюра та Григорій Гринь. Захисниця полтавця сказала не називати її прізвище та не показувати обличчя. Вона просила призначити запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою, пише “Суспільне.Полтава”.

Сам Роман Заволока під час засідання сказав:

“Я ненавиджу країну-агресора, яка розпочала цю війну. І я усіма силами намагаюся звести неправомірні дії людей у владі корупційних, які беруть з війни хлопців, які постраждали, які отримали поранення, контузії. І замість того, щоб зробити їм виплату та посадити вдома, вони ставлять їх патрулювати вулиці та вручати людям повістки, розуміючи, що люди будуть реагувати на це агресивно”.

Як писала “Новинарня“, раніше поліція Полтавщини відкрила кримінальне провадження стосовно блогера та фітнес-тренера Романа Заволоки, який знаходив на вулиці працівників військкомату, що роздавали повістки, ображав їх і знімав розмову на відео.

Зокрема, він разом зі своїм другом ображав ветерана війни Олександра Мацька, який хотів вручити йому повістку. Чоловіки кепкували з тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: “Ти придурок, сам попався на крючок”, а також плюнув у військового.

“Під час моніторингу соціальних мереж поліцейські Полтави виявили кілька відео, на яких місцевий чоловік словесно ображає та принижує українських військових, які в однострої виконували свої обов’язки в обласному центрі”, – повідомили в поліції Полтавщини.
Правоохоронці встановили особу правопорушника. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.296 (хуліганство) ККУ.

Олександр Мацько пішов добровольцем на війну ще 2016 року. З початку повномасштабного вторгнення був розвідником. Рік тому на Харківському напрямку бронемашина Олександра підірвалася на міні. Він отримав важку контузію і різні травми: опіки та ушкодження ніг. Весь цей час Олександр проходив реабілітацію й отримав другу групу інвалідності. Після цього його взяли на службу у військкомат.

Читайте також:
Поліція затримала полтавського фітнес-тренера Заволоку, який плюнув у військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.