Поліція затримала полтавського фітнес-тренера Заволоку, який плюнув у військового

У Полтаві співробітники корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції затримали скандального фітнес-тренера та блогера Романа Заволоку, який нещодавно висміяв та плюнув у військовослужбовця.

Затримання відбулося в центрі Полтави поблизу однієї з кав’ярень, повідомило у середу, 30 серпня, місцеве видання «Полтавщина» із посиланням на «КОРД» та СБУ.

27-річного Романа Заволоку, який працював фітнес-тренером, а зараз займається блогерською діяльністю, затримали ввечері вівторка, 29 серпня. 26 серпня Заволока образив військовослужбовця під час ведення прямої трансляції на своїй сторінці в Instagram.

Як писала “Новинарня“, раніше поліція Полтавщини відкрила кримінальне провадження стосовно блогера та фітнес-тренера Романа Заволоки, який знаходив на вулиці працівників військкомату, що роздавали повістки, ображав їх і знімав розмову на відео.

Зокрема, він разом зі своїм другом ображав ветерана війни Олександра Мацька, який хотів вручити йому повістку. Чоловіки кепкували з тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: “Ти придурок, сам попався на крючок”, а також плюнув у військового.

“Під час моніторингу соціальних мереж поліцейські Полтави виявили кілька відео, на яких місцевий чоловік словесно ображає та принижує українських військових, які в однострої виконували свої обов’язки в обласному центрі”, – повідомили в поліції Полтавщини.
Правоохоронці встановили особу правопорушника. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.296 (хуліганство) ККУ.

Олександр Мацько пішов добровольцем на війну ще 2016 року. З початку повномасштабного вторгнення був розвідником. Рік тому на Харківському напрямку бронемашина Олександра підірвалася на міні. Він отримав важку контузію і різні травми: опіки та ушкодження ніг. Весь цей час Олександр проходив реабілітацію й отримав другу групу інвалідності. Після цього його взяли на службу у військкомат.

Читайте також:
У Дніпрі затримали поліцейського, який смертельно поранив чоловіка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна