Південна Корея збільшила допомогу Україні до майже $400 млн на 2024 рік

Південна Корея оголосила фінансову допомогу Україні на наступний рік у розмірі 520 мільярдів вон (394 мільйони доларів). Це у вісім разів більше, ніж цього року.

Про це пише Reuters зранку 29 серпня.

Відповідно до бюджету Південної Кореї на 2024 рік, пакет допомоги включає 130 мільярдів вон на відновлення, 260 мільярдів на гуманітарну допомогу та ще 130 мільярдів вон через міжнародні організації.

У липні президент Юн Сок Йоль оголосив, що його країна надасть цього року “великий обсяг військових поставок”, не вдаючись до подробиць.

У вівторок Юн Сок Йоль також повідомив про збільшення офіційної допомоги Південної Кореї на розвиток стратегічних територій, включаючи Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Африку, з 1,4 трильйона вон до 2 трильйонів вон (1,51 мільярда доларів).

“Збільшення закордонної допомоги є частиною зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти південнокорейським компаніям вийти за кордон та захистити національні інтереси, такі як ланцюги поставок, і взяти на себе відповідальність в якості ключового члена світової спільноти”, – заявили в корейському Міністерстві економіки та фінансів.

Читайте також:
Відновлення України: Південна Корея готова виділити $52 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна