Змінив мікрофон на зброю. За Україну загинув 21-річний учасник “Х-Фактора” Савелій Федан

На війні за Україну загинув 21-річний Савелій Федан з Енергодара, відомий своєю участю в музичному талант-шоу “Х-Фактор”.

Про смерть воїна повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов 28 серпня.

Савелій навчався в Запорізькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою “Захисник”, після – вступив на факультет підготовки фахівців десантно-штурмових військ Одеської військової академії.

Воїн з дитинства мав активну громадянську позицію. Брав активну участь в патріотичних заходах в Енергодарі, займався волонтерством, допомагав ЗСУ. Уперше Савелій побував на фронті в 13 років, куди поїхав разом з іншими волонтерами.

У 16 років хлопець взяв участь у 9 сезоні телешоу “Х-фактор” (2018 року). Він тоді на сцені шоу виконав авторську реп-композицію та отримав від суддів талант-шоу 4 “так”.

Після початку повномасштабної війни Савелій взяв зброю і пішов захищати Україну від російської навали.

“Ми будемо пам’ятати Савелія таким: талановитим та світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни та, не вагаючись, став на її захист”, – написав Дмитро Орлов про воїна.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна