Усик із падінням відстояв звання абсолютного чемпіона світу з боксу. ФОТО

Найсильніший український боксер-професіонал Олександр Усик відстояв п’ять чемпіонських поясів у надважкій вазі. У непростому бою, що закінчився в ніч проти 27 серпня, Усик переміг молодого британця Даніеля Дюбуа – нокаут у дев’ятому раунді.

Для українця це був другий обов’язковий захист титулів у суперважкій вазі.

Чемпіонський поєдинок Олександра Усика та Даніеля Дюбуа відбувся на заповненому стадіоні у Вроцлаві (Польща), де наш земляк мав величезну підтримку. Під час поєдинку команда Усика через QR-код збирала пожертви на 50 машин “швидкої допомоги” для ЗСУ.

На кону стояли п’ять поясів у суперважкій вазі. 36-річний уродженець Криму утримував пояси чемпіона світу за версіями IBF, WBO, WBA та IBO, а також The Ring. 25-річний британець мав чемпіонський титул “регуляр” за версією WBA (регуляр).

Букмекери вважали українця безсумнівним фаворитом протистояння. Ставка на те, що Усик здобуде перемогу нокаутом, була оцінена коефіцієнтом 1,52. Перемога Олександра за очками оцінювалася букмекерами коефіцієнтом 3,45. Тоді як дострокова перемога Дюбуа вбачалася значно менш вірогідним варіантом (11,00 до 1).

У п’ятому раунді здавалося, що букмекери можуть помилятися, адже Усик після удару суперника опустився на ринг і довго приходив до тями.

Однак при цьому Олександр усім виглядом підкреслював, що влучання припало нижче пояса.

Падіння Усика у 5-му раунді

WROCLAW, POLAND – AUGUST 26: Oleksandr Usyk exchanges punches with Daniel Dubois during the Heavyweight fight between Oleksandr Usyk and Daniel Dubois at Stadion Wroclaw on August 26, 2023 in Wroclaw, Poland. (Photo by Gabriel Kuchta/Getty Images)

WROCLAW, POLAND – AUGUST 26: Oleksandr Usyk punches Daniel Dubois during the Heavyweight fight between Oleksandr Usyk and Daniel Dubois at Stadion Wroclaw on August 26, 2023 in Wroclaw, Poland. (Photo by Gabriel Kuchta/Getty Images)

Кадр відео

І вже після переможного 9-го раунду Усик окремо розповів про це британцеві. Перед цим Даніель “брав коліно”, тобто мав нокдаун, також у 8-му раунді.

Після матчу українець двічі – українською мовою – заявив, що присвячує перемогу українській армії (а також своїй родині), скандував “Слава Україні!” та “ЗСУ!”, і стадіон його підтримував.

Доти Усик востаннє офіційно боксував у серпні 2022 року, коли здолав британця Ентоні Джошуа (за рішенням суддів) та зберіг чемпіонські пояси.

До початку бою у Вроцлаві Усик виграв усі 20 боїв на професійному ринзі (13 –  нокаутами). Дюбуа із 20 поєдинків виграв 19 (нокаутами – 18), програв – 1.

Перед виходом боксерів на стадіоні у Вроцлаві транслювали попередньо записане звернення президента Володимира Зеленського.

Вихід Олександра Усика на ринг:

В андеркарді бою у Вроцлаві виступили Денис Берінчик (зберіг звання чемпіона WBO International у легкій вазі), Дмитро Митрофанов, Василь Чеботар та ін.

Читайте також:
Усик очолює рейтинг боксерів хевівейту – версія журналу The Ring

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна