Усик очолює рейтинг боксерів хевівейту – версія журналу The Ring ℗

Перемігши в серпні 2022 року британця Ентоні Джошуа, Олександр Усик очолив рейтинг найкращих боксерів світу поза ваговими категоріями (pound-for-pound). Незважаючи на те, що очікуваний усіма бій із Тайсоном Ф’юрі, який мав відбутися навесні цього року, було скасовано, український боксер не втратив лідерство у престижному рейтингу.

ТОП-10 найкращих боксерів

За підсумками останнього оновлення рейтингу найкращих боксерів від відомого авторитетного видання The Ring двом представникам України поки що вдалося втриматися в першій десятці. І це при тому, що запланований на 29 квітня бій Усика з Ф’юрі був скасований, а Ломаченко підходить до бою з Хейні явно не як фаворит. Практично всі світові букмекери, у тому числі представник українського легального ринку Favbet, одностайно бачать переможцем американця.

Оновлений варіант рейтингу P4P (pound-for-pound) за версією The Ring виглядає так:

  • Олександр Усик (Україна, 36 років, 20-0, 13 КО).
  • Наоя Іноуе (Японія, 30 років, 24-0, 21 KO).
  • Теренс Кроуфорд (США, 36 років, 39-0, 30 КО).
  • Еррол Спенс (США, 33 роки, 28-0, 22 KO).
  • Сауль Альварес (Мексика, 32 роки, 58-2-2, 39 KO).
  • Дмитро Бівол (Росія, 32 роки, 21-0, 11 KO).
  • Василь Ломаченко (Україна, 17-2, 11 KO).
  • Джош Тейлор (Велика Британія, 19-0, 13 KO).
  • Джермалл Чарло (США, 33 роки, 35-1-1, 19 КО).
  • Хуан Франциско Естрада (Мексика, 33 роки, 44-3, 28 КО).

Нагадаємо, що Олександр Усік поки що є чинним чемпіоном WBA/WBO/IBF/IBO у надважкій вазі. Через те, що поєдинок на захист титулів із британцем Ф’юрі так і не відбувся, WBA зобов’язала українського боксера провести обов’язковий захисний поєдинок найближчим часом. Команді Усіка дали 30 днів, щоб провести переговори з потенційним суперником – британцем Даніелем Дюбуа. Сторони вже активно обговорюють моменти розподілу гонорару, місце проведення бою та дати. Серед можливих місць називають Велику Британію (Манчестер чи Лондон), Близький Схід і навіть Польщу. Щодо дати, то називають липень-серпень поточного року. Тільки за умови перемоги Усика можна буде говорити про поновлення переговорів щодо “бою століття” з Ф’юрі.

Іншому українському чемпіону поки що також вдається втриматися в авторитетному рейтингу The Ring. 20 травня на Василя Ломаченка чекає вкрай важливий бій, в якому українець зустрінеться з Девіном Хейні. Бій проведуть у Лас-Вегасі на арені MGM Grand Garden Arena. До поєдинку український боксер підходить, на жаль, не у статусі фаворита.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся принципів відповідальної гри!

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна