У Держдепі США очікують повернення українського зернового експорту до “довоєнних показників”

У Державному департаменті США заявили, що бачать “життєздатні маршрути” для експорту українського зерна, а тому прагнуть у наступні місяці повернутися до “довоєнних показників” експорту.

Як інформує 25 серпня Reuters, про це керівник офісу з координації санкцій Державного департаменту США Джеймс О’Брайен.

“Думаю, що ми бачимо, що існують життєздатні маршрути через територіальні води і сухопутні шляхи України. І ми прагнемо протягом наступних кількох місяців повернутися до експорту з України на рівні середніх довоєнних показників”, – сказав представник Держдепу.

Як відомо, раніше Україна відвантажувала мільйони тонн продовольства з чорноморських портів Одеси та Миколаєва. Після виходу Росії із зернової угоди 17 липня Україна змушена покладатися на порти на річці Дунай та залізничний транспорт. Водночас влада України прагне поновити зерновий “коридор” по Чорному морю.

Читайте також:
Дронова атака на порти Дунаю: знищено 13 тисяч тонн зерна, що призначалося Єгипту та Румунії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна