Дронова атака на порти Дунаю: знищено 13 тисяч тонн зерна, що призначалося Єгипту та Румунії

Під час нічного удару “шахедами” по порту Ізмаїла у середу, 23 серпня, російські війська знищили 13 тисяч тонн зерна. Пошкоджено зернову та портову інфраструктуру.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

“Чергова атака Росії на порти Дунаю. 13 тис тонн зерна знищено Росією в результаті атаки шахідів на порт Ізмаїл. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура”, – заявив він.

Кубраков зазначив, що знищена агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії.

Лише за цю ніч, як заявив міністр, експортна потужність порту Ізмаїл була знижена на 15%. До цього Росія атакувала порт Рені і знищила там 35 тисяч тонн зерна.

Сьогодні вже 8-ма за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу Росії із “зернової ініціативи”. Загалом за місяць атак на українські порти знищено 270 тис тонн зерна.

Нагадаємо, у ніч на 23 серпня окупанти атакували Одещину дронами-камікадзе. Пошкоджено зерносховища та виробничо-перевантажувальні комплекси.

У складських приміщеннях сталося займання, пожежу оперативно локалізовано. Люди не постраждали.

Читайте також:
РФ ударила по Ромнах на Сумщині: знищено школу, є загиблі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна