В Україні запровадили е-документообіг для проходження ВЛК

Кабінет міністрів у п’ятницю, 25 серпня, ухвалив рішення про запровадження електронного документообігу під час і після проходження військово-лікарської комісії.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Раніше для проходження ВЛК чи оформлення відпусток потрібно було мати паперові документи, що суттєво ускладнювало всі процеси й створювало для військовослужбовця додаткові навантаження та незручності.

Маляр підкреслила, що електронний обіг спростить взаємодію між усіма суб’єктами системи. Тепер військовослужбовці будуть отримувати в електронному потрібні папери для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК.

“Такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі “кур’єра”, а замість цього надає можливість швидко отримати документи, необхідні для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК”, – написала вона.

Як пояснила Маляр, завдяки затвердженому порядку згадані інституції зможуть надсилати й отримувати в електронній формі документи:

  • іменні списки військових, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я;
  • постанови військово-лікарської комісії у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки ВЛК;
  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • виписки з медичної карти амбулаторного та стаціонарного хворого;
  • рапорти військовослужбовців про надання їм відпустки для лікування або звільнення з військової служби за станом здоров’я;
  • витяги з наказів військової частини.

На виконання постанови уряду впроваджується відповідне технічне рішення.

“Зміни у нормативно-правових актах відбуваються в межах роботи міжурядової робочої групи по оптимізації ВЛК, в яку входять представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства ветеранів, Збройних Сил України та громадської організації “Принцип”, – наголосила заступниця Резнікова.

Читайте також:
Правоохоронці влаштували масові обшуки у військкоматах та ВЛК- корупція майже у всіх регіонах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна