На Закарпатті СБУ передала до суду справу про браковані бронежилети на 6 млн грн.

За матеріалами розслідування СБУ 12 років тюрми загрожує підприємцю із Закарпатської області, який поставив Збройним силам браковані бронежилети на суму майже 6 млн грн.

Про це у вівторок, 22 серпня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з Бюро економічної безпеки викрила на Закарпатті схему масштабного розкрадання державних грошей під час придбання засобів індивідуального захисту для ЗСУ. За бюджетні кошти організатори оборудки поставили до однієї з військових частин регіону 350 бракованих бронежилетів. Під час їхнього випробування було встановлено, що придбана продукція не відповідає заявленим технічним характеристикам 4-го класу захисту і є небезпечною для використання в бойових умовах”, – сказано в повідомленні.

За висновком СБУ, таким чином фігуранти розслідування зірвали виконання відповідного оборонного замовлення на майже 6 млн грн.

Всю партію неякісної продукції вилучено і направлено компанії-виробнику для усунення недоліків.

За даними слідства, до організації оборудки причетний директор місцевої комерційної структури.

Встановлено, що підприємець підписав з представниками обласного ТЦК і СП договір на поставку українським захисникам оптової партії бронежилетів. При цьому їхня вартість була штучно завищена, а якість – не відповідала вимогам державного стандарту.

На підставі зібраних доказів директору підприємству-постачальнику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Обвинувальний акт щодо фігуранта направлено до суду.

При цьому ще триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до схеми – “насамперед перевіряється причетність до незаконної діяльності посадовців військкомату, який замовив військову продукцію”.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна, зазначили в СБУ.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Читайте також:
Крали на бронежилетах у березні 2022-го: СБУ висунула нові підозри двом високопосадовцям Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна