Комітет Ради підтримав проєкт постанови про створення комісії, яка розроблятиме засади держполітики щодо взаємодії з національними рухами в РФ

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав проєкт постанови №9617 про створення Тимчасової спеціальної комісії, яка розроблятиме основні засади державної політики щодо взаємодії з національними рухами народів РФ.

Про це в понеділок, 21 серпня, повідомив народний депутат Володимир В’ятрович (“Європейська солідарність”).

За його словами, комісія, до складу якої увійдуть представники різних фракцій і груп, “має стати важливим центром напрацювання рішень, покликаних допомогти поневоленим народам російської імперії здобути свободу”.

“Доки Росія залишається імперією, вона становить велику загрозу. Це добре розуміли борці за волю України і під час Української революції 1917-21 років, і підчас боротьби УПА у 1940-1950-ті. Зараз розуміння і налагодження дієвої взаємодії з національними рухами народів імперії важливе як ніколи.
Всім імперіям рано чи пізно настає кінець. Але в наших силах зробити демонтаж РФ більш швидким і керованим. І в наших інтересах – уже зараз налагоджувати дружні стосунки з поневоленими народами, які з часом переростуть у стосунки з новими вільними державами на руїнах російської імперії”, – написав колишній голова УІНП у фейсбуці.

В’ятрович нагадав, що Верховна Рада вже робила важливі кроки на цьому шляху: у 2019 році ухвалила звернення до світової спільноти на захист прав корінних народів РФ, у 2022-му – закликала світ підтримати їх самовизначення тощо.

“Створення ТСК з розробки основних засад політики взаємодії з народами РФ має стати наступним кроком, переходом до системних цілеспрямованих дій”, – написав В’ятрович, висловивши сподівання, що проєкт винесуть на найближче пленарне засідання.

Читайте також:
Верховна Рада прийняла постанову щодо самовизначення корінних народів РФ

“Москва впаде, народи будуть вільними!” У Чехії відбувся форум корінних народів Росії, що прагнуть самовизначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна