Ціна заголовків про те, куди перемістили 82-гу бригаду ДШВ на півдні, – 5 авіаударів по ній, – Маляр

Російська армія завдала п’ять авіаударів по 82-й десантно-штурмовій бригаді Збройних сил України після того, як ЗМІ опублікували інформацію про її розташування.

Про це 21серпня заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Ціна заголовків про те, куди перемістили 82-гу бригаду на півдні, – 5 авіаударів по бригаді за добу”, – написала вона в телеграмі.

Маляр нагадала, що за несанкціоноване поширення такої інформації встановлена кримінальна відповідальність ст. 114-2 ККУ, а саме: “Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, Міністерством оборони або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років”.

Раніше ЗМІ повідомили, що до контрнаступу на Півдні приєдналася 82-го бригада ДШВ. Так, 15 серпня видання Forbes повідомило, що бригада чисельністю 2000 осіб, укомплектована бойовими машинами “Мардер” і “Страйкер” і танками “Челленджер-2”, вступила в бойові дії в районі Роботиного в Запорізькій області.

Читайте також:
Запорізький напрямок: українські війська мали успіх в районі Роботиного та Малої Токмачки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна