Зеленський виключив можливість “обміну будь-чого” на українські території. Хіба Бєлгород

доповнено

Президент Володимир Зеленський виключив можливість “обміну будь-чого” на українські території. Таким чином він прокоментував ймовірність мирних переговорів з РФ та повідомлення ЗМІ про наміри західних політиків запропонувати Україні вступ до НАТО в обмін на території і замороження конфлікту.

Відповідну заяву Зеленський зробив на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте на авіабазі в Ейндховені в неділю, 20 серпня.

За словами Зеленського, єдиним документом, на основі якого можуть відбуватися переговори про мир, є “формула миру”.

“У нас є один документ, у нас є “формула миру”, у нас є одне бажання – мир. Ми сформулювали, як ми його бачимо, готові до відкритої дискусії з колегами. Що більше, то краще для миру, щоб мир був на одному боці. На боці справедливого миру з повним відновленням територіальної цілісності України”, – сказав президент.

Водночас він наголосив на необхідності відновлення справедливості і притягти Росію до відповідальності за скоєні нею злочини, зокрема, авіакатастрофу “Боїнга” рейсу MH-17, звірства в Бучі і знищення Маріуполя.

Пізніше цього ж дня на пресконференції в Данії з прем’єр-міністром Метте Фредеріксен Зеленському поставили подібне питання – про “обмін територій”. І він пожартував, що “ми готові обміняти Бєлгород на наше членство в НАТО”.

Читайте також:
WSJ: На Заході хочуть запропонувати Україні вступ до НАТО в обмін на втрату частини території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна