WSJ: На Заході хочуть запропонувати Україні вступ до НАТО в обмін на втрату частини території

Деякі західні чиновники пропонують Україні угоди про територіальні поступки РФ для припинення війни, але вони не відповідають цілям як Києва, так і Москви.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на неназваних чиновників на Заході, передає “Європейська правда”.

За інформацією американського видання, США та їхні ключові європейські союзники, зокрема Німеччина, хочуть не допустити перемоги Росії, але побоюються витрат і ризиків, пов’язаних із наданням допомоги Україні для її повної перемоги.

У матеріалі йдеться про те, що у приватних розмовах багато західних посадовців не вважають, що США та їхні союзники можуть залишити на розсуд Києва визначення остаточної мети завершення війни. Як пише WSJ, серед них є побоювання, що “максималістські цілі” України гарантують нескінченну війну, і тому вони хотіли б запропонувати Україні угоду, щоб вона змирилася з фактичною втратою частини території в обмін на членство в НАТО чи ЄС або обіцянки довгострокової військової та економічної допомоги.

Таке мислення WSJ пояснює прагненням на Заході стримати конфлікт, шокові хвилі якого відчуваються у світовій економіці, невпевненістю в тому, як довго західні виборці підтримуватимуть нинішній рівень допомоги Києву та невірою в те, що Україна зможе повністю вигнати російські війська зі своєї території.

Читайте також:
У НАТО допустили членство України в Альянсі в разі територіальних поступок Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна