“Топ-пріоритет – оборонна співпраця”: Зеленський у Швеції

Президент Володимир Зеленський у суботу, 19 серпня, разом із дружиною Оленою прибув з робочим візитом до Швеції.

Про це повідомляється на його офіційних сторінках у соцмережах.

“Робочий візит разом із першою леді до Швеції. Зустрічі з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI, королевою Сільвією, спікером Андреасом Норленом та головами парламентських партій. Широкі українсько-шведські переговори. Особисто подякую Швеції за підтримку нашої боротьби за свободу й незалежність”, – написав Зеленський.

За його словами, першочергове завдання української влади – посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в ОПК, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі.

“Наша повна підтримка Швеції на шляху до НАТО. Впевнені, що разом гарантуємо надійний мир в усьому балто-чорноморсько-азовському регіоні”, – додав президент.

Пізніше він повідомив про початок переговорів з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

“Широкий порядок денний, але топ-пріоритет – оборонна співпраця, зокрема потужні шведські CV-90. Наші воїни вже ефективно використовують їх на передовій. Плануємо також виробляти CV-90 в Україні”, – зазначив Зеленський.

Читайте також:
Парламент Швеції схвалив новий пакет допомоги для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна