Збір дронарів у Чернігові і ракетний удар по ньому: “чому ніхто не подумав, що навіть якби всі учасники сховались, скільки буде жертв цивільних на вулиці?”

Сергій Місюра
військовослужбовець ЗСУ, блогер

Про ракетний удар по Чернігову (FB)

Перше. В цьому однозначно винна янсур анабой (йо*ана русня – “Н”).

Друге. Якщо організатори івенту дронів та аеророзвідки думали, що головний параметр безпеки – щоб у будівлі було укриття та люди б встигли сховатись, – вони некомпетентні.

Третє. Так, ви скажете, що цей захід можна було провести в будь-якому іншому місті України з такою ж вірогідністю ракетного обстрілу, але не забувайте, що це прифронтовий обласний центр. Усі великі міста, які можуть бути обстріляні ракетами з дальності 60-80 км, мають набагато більшу ймовірність [потрапити під обстріл], ніж Львів чи Київ. До речі, з найкращою лінією ППО між інших міст.

Четверте. Якщо, за словами [організаторки заходу Марії] Берлінської, орги заходу втаємничили місце івенту, це всеодно не зменшує вірогідність ракетного удару. Але з’являється вже версія про “злив” кимось з влади міста/області чи навіть учасником.

П’яте. Навіть якщо хтось злив місце і час, навіть якщо було укриття і час сховатись – чому ніхто не подумав, що навіть якби всі учасники сховались – скільки буде жертв цивільних на вулиці?

Шосте. Можливо, тут все разом. Організатори безпечно придумали івент у прифронтову місті, хтось злив час і місце.

Сьоме. В будь-якому випадку винна янсур анабой, але й орги мали б думати, де робити івент. Я б робив такі заходи тільки в Києві чи в містах західної України. Великий час підльоту, інші “немиті” ракети, системи ППО. Навіть при укритті всіх учасників – чому не враховані можливі цивільні жертви?

П.С. Можливий діалог між оргами, де ніхто не розглядав вірогідності:
– Давай в Чернігові івент і нараду проведемо?
– Але ж там навіть з землі “Іскандер” може прилетіти при такій дальності.
– Так ми виберемо будівлю, де усі заходи безпеки будуть. І велике укриття.
– Ок. Від прильоту ракети ніде в Україні ніхто не застрахований.

Читайте також:
“Найбільше людей загинуло на вулиці – поверталися з церкви на Спаса”:
поліція розповіла про наслідки удару РФ по центру Чернігова. ФОТО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна