Блогерка провокувала сутички та релігійну ворожнечу у Лаврі – отримала підозру від СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну проросійську пропагандистку, яка публічно заперечувала збройну агресію РФ і провокувала релігійну ненависть.

Про це інформує пресслужба відомства 17 серпня.

Жінка брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. Вона проводила у соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців та ображала релігійні почуття українців.

Крім того, на власній сторінці у Фейсбуці фігурантка заперечувала факти російської збройної агресії й називала війну в Україні “внутрішнім громадянським конфліктом”.

Також жінка викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про “невідворотність” захоплення всієї території України і намагалась дискредитувати українських захисників.

“Надалі деструктивний контент підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси, які подавали викривлену інформацію як позицію пересічних громадян України”, – додали в СБУ.

За даними правоохоронців, під час обшуку у Кохановській було виявлено комп’ютерну техніку, яку вона використовувала у злочинних діях.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України, виражене у представленні її як внутрішнього громадянського конфлікту). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій Кохановській та обрання їй запобіжного заходу.

Читайте також:
Хотів швидко збагатитись. СБУ затримала одесита, який за гроші готував новий ракетний обстріл Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна