“Нам нічого боятися”: форум української діаспори збереться в Києві 25 серпня

Сьомий Всесвітній форум українців збере представників української діаспори з багатьох країн світу та, незважаючи на загрози воєнних дій, відбудеться 25-26 серпня 2023 року в Києві.

Як передає “Новинарня“, про це 13 серпня повідомив голова Української всесвітньої координаційної ради, що проводить такі форуми, Михайло Ратушний.

“Після певних роздумів та консультацій – рішення прийнято. Всесвітній форум Українців проходитиме не у Львові, Варшаві чи деінде ще. А саме в Києві – столиці воюючої України”, – написав Ратушний у фейсбуці.

Таким чином, Всесвітній форум українців відбудеться після семирічної перерви і відтермінування, пов’язаного спершу з пандемією коронавірусі, а потім – із повномасштабною російською агресією проти України.

“Нам нічого боятися – ми на своїй землі. VII Всесвітній форум українців стане свідченням солідарності діаспори й України-Матері, котра бореться”, – наголосив голова УВКР.

Довідка

Всесвітній форум українців — вищий керівний орган громадської спілки “Українська всесвітня координаційна рада” (ГС “УВКР”), що координує роботу з осередками української діаспори по всьому світу.

Досі всі ВФУ проходили в Києві.

І Всесвітній форум українців відбувся в Києві 21-24 серпня 1992 року (на першу річницю проголошення незалежності України), тоді було створено УВКР з осідком у Києві.

Форуми скликаються періодично, раз на 4-5 років, за ініціативою українських громадських організацій світу і за підтримки Української держави.

21 серпня 2011 року на V Всесвітньому форумі українців головою Української всесвітньої координаційної ради замість Дмитра Павличка був обраний колишній народний депутат Михайло Ратушний (КУН, НРУ, УНР/УНП). Переобраний – на VI форумі 2016 року, який наразі залишається останнім.

Перед призначенням VII Всесвітнього форуму українців до Києва приїздили представники організацій діаспори для вивчення ситуації.

Читайте також:
Як діаспора і світ підтримують Україну у визвольній війні проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна