На Одещині голова райради поцупив катер Держекоінспекції – затримали

Депутата – голову однієї з райрад в Одеській області затримали за крадіжку катера вартістю понад 2 млн гривень.

Про це в п’ятницю, 11 серпня, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

“Дізнавшись про те, що в одному з одеських яхт-клубів є швидкісний катер, що був у власності Державної екологічної інспекції, посадовець вмовив держекоінспектора вивезти майно, нібито для збереження його від ворожих обстрілів. Катер “сховали” на території рибацького комплексу. “Дбайливий” чиновник залишив розписку в отриманні держмайна на КПП, але вказав у ній дані зовсім іншої людини. Для цього він підшукав втрачений чужий паспорт та скористався ним”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що своїми діями чиновник спричинив Державній екологічній інспекції понад 2 млн 690 тисяч гривень матеріальних збитків.

Наразі чоловіка затримали та повідомили йому про підозру. Чиновнику загрожує від 7 до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та арешту майна зловмисника.

Читайте також:
Контррозвідка затримала агентку РФ, яка шукала ремонтні бази ЗСУ на Житомирщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна