Рада забрала мандат у нардепа Холодова

Верховна Рада під час засідання 9 серпня 308 голосами позбавила мандата народного депутата від фракції «Слуга Народу» Андрія Холодова.

Про це повідомив у середу, 9 серпня, народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

«Він — друг [Віктора] Медведчука, кум [Оксани] Марченко. Спочатку він утік із країни під час пандемії, тепер утік під час повномасштабного вторгнення», — написав Гончаренко.

За словами парламентаря, Холодов «лобіював свої тютюнові кіоски», був заступником Данила Гетманцева у податковому комітеті.

«І тільки коли почався суспільний розголос, його прибрали з парламенту. Раніше не можна було», — додав Гончаренко.

Напередодні журналісти «Схем» з’ясували, що Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Пів року він не відвідує засідання Верховної Ради та не голосує.
За даними журналістів, депутат перебуває з сім’єю за кордоном, зокрема на Кіпрі, де має родинний маєток. Також «Схеми» дізналися, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес — його дружина стала співвласницею салону краси у Відні.

В Апараті Верховної Ради сказали журналістам, що починаючи з 21 січня будь-які виплати Холодову не здійснювалися. Також там зазначили, що у 2023 році відпустки депутатові не надавали, а відрядження за кордон не оформлювали.
Згодом стало відомо, що Холодов хоче скласти мандат. Він пояснив, що має хвору дружину та дитину, а тому не може бути присутнім на засіданнях Верховної Ради.

Читайте також:
Ще один депутат, який під час війни засидівся за кордоном, написав заяву про складення мандата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна