Після рейду ЗСУ на лівий берег Дніпра російська група майора Томова знайшлася в полоні

Як стало відомо, українські сили здійснили висадку на лівобережжі Херсонщини, імовірно, прорвавши там оборону окупантів на 800 метрів углиб. При цьому велика розвідувальна група росіян у районі селі Козачі Лагері військовою хитрістю була захоплена в полон та почасти знищена.

Міністерство оборони України і Генштаб ЗСУ наразі не підтверджують вдалий рейд спецпризначенців на лівий берег Дніпра між містом Олешки та селом Козачі Лагері. Але російські пропагандисти 8 серпня сповіщають, що унаслідок рейду ЗСУ “зникла” розвідувальна група російських окупантів. Вона, як повідомляється, налічувала 16 осіб, і вів її особисто командир 1822-го батальйону ЗС РФ майор Томов.

“На контрольну точку група так і не вийшла. Наразі із шістнадцяти людей ніхто не виходить на зв’язок”, – написав у вівторок Z-пропагандист “Тринадцятий” Єгор Гузенко.

Поки з Томовим і розвідниками не було зв’язку, у мережі було оприлюднено відео, де майор розповідає  про нібито вдале виконання завдання.

Після цього Гузенко влаштував істерику, заявивши, що російські військові “пиз*ять людям”.  “Тринадцятий” впевнений, що оприлюднене відео – ще весняне, тоді як Томов і вся його група насправді зникли.

“Спеціально для розумників, розвід.група під керівництвом майора Томова пропала ось тут. Єб*чі розумники воєнкори з бородами з барбершопу, беріть свої телефончики до рук, і їдьте знімати свої відоси сюди. Якщо Томов вийде на зв’язок, я вибачусь, побажаю йому здоров’я і поставлю пляшку гарного коньяку. Але на контрольну точку група так і не вийшла. На даний час із шістнадцяти осіб на зв’язку немає НІКОГО”, – написав Гузенко та прикріпив локацію місця на лівому березі, де зникла група.

“Чотири доби з деякими населеними пунктами не було зв’язку, а зараз з однієї точки виходять на зв’язок, просять підкріплення, кажуть, що ведуть стрілецький бій… Бл*ть, я, звичайно, вірю в дива, але насамперед я – розвідник. Там засідка. А рація у хохлів. Я знаю такі ситуації не з чуток. Одного разу так їм вдалося привести в засідку БТГр і знищити майже вісім десятків наших солдатів. Іншого пояснення я не маю. А відео найімовірніше з телефону командира групи”, – додав “Тринадцятий”.

Пізно ввечері 8 серпня Гузенко знову написав, що розвідувальна група майора Томова так і не вийшла на зв’язок – зникли два офіцери і 16 російських вояків.

“Противник н/п (село Козачі Табори) не контролює, але безперечно присутній на нашому березі. Про це говорить ще й те, що група майора Томова, включаючи його самого, так і не вийшла на зв’язок. Два офіцери та шістнадцять чоловік тупо зникли, і дай Бог, щоб вони були живі, навіть якщо й у полоні. Приводів для радості насправді мало, оптимістам цю війну не воювати, а за державу, як то кажуть прикро. І ще, контакти на нашому березі так і не припиняються, є поранені серед наших…” – сказано в дописі.

Уже в середу, 9 серпня, Гузенко повідомив, що розвідувальна група окупантів потрапила в засідку – ті, хто вижив, знаходяться в полоні. Оприлюднено фото з полону.

Так, вилазка ЗСУ на лівий берег Дніпра нібито обійшлася окупантам у 25 вбитих і полонених.

За його словами, військові ЗСУ не тільки створили біля Козачих Лагерів опорний пункт, розгромивши загарбників та захопивши частину росіян у полон, а й, скориставшись їхніми телефонами і раціями, заманили у засідку відправлене туди підкріплення росіян.

Фото: Telegram-канал “Тринадцятий”

Фото: Telegram-канал “Тринадцятий”

Фото: Telegram-канал “Тринадцятий”

Читайте також:
ЗСУ здійснили рейд на лівий берег Херсонщини. Імовірно, прорвали оборону РФ углиб на 800 м, – ISW

ЗСУ знищили групу піхотинців РФ, які хотіли сховатися в будинку на Бахмутському напрямку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна