РФ застосовує на Донеччині тактику випаленої землі, бо не має успіхів на полі бою, – Кириленко

Росія застосовує на Донеччині тактику випаленої землі, бо не досягає очікуваних результатів на полі бою.

Про це заявив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у вівторок під час онлайн-брифінгу, інформує “Голос Америки”.

“Не маючи успіхів тих, на які вони розраховували на фронті, Російська Федерація просто демонструє всьому світу та Україні свою нелюдяність, і те, що для них будь-які правила війни, міжнародні конвенції просто неписані, що вони їх не дотримувались і не будуть дотримуватись. І саме їхня злість і неспроможність досягти результату проявляється в тому, що вони нищать цивільні міста як по лінії фронту. Фактично вся лінія фронту на Донеччині зруйнована, так і відносно віддалені від лінії фронту міста. Населені пункти невеличкі, вони руйнуються Російською Федерацією з усіх видів озброєння, які в них є”, – сказав Кириленко.

За даними Кириленка, у Донецькій області наразі зруйновано близько 81 500 приватних житлових будинків, а 5 400 багатоквартирних будинків або знищені повністю, або пошкоджені частково. Крім того, за його словами, на Донеччині зруйновано понад 1 300 об’єктів соціальної інфраструктури (лікарні, школи, садочки та інші освітні заклади), а також 90 об’єктів транспортної інфраструктури (мости, транспортні розвʼязки та переправи).

“Це фактично найбільша цифра руйнувань в Україні, які війна принесла саме на Донеччину. Донеччина є ключовим форпостом, який стримує ворога”, – зауважив Кириленко.

Він зазначив, що найбільш інтенсивні бої на Донеччині наразі тривають на Бахмутському, Мар’їнсько-Вугледарському та Лиманському напрямках.

“Це найгарячіші напрямки, проте вони мають різні тенденції. На Бахмутському напрямку бойові дії мають уже наступальний характер, на Лиманському напрямку – оборонний характер, і на Мар’їнcько- Вугледарському напрямку вже також мають наступальний характер. Там, де я застосовую формулювання “наступальний характер”, я маю на увазі наступальні дії з боку Збройних Сил України”, – сказав Кириленко.

Він додав, що під контролем української влади перебуває 51% території Донецької області, на якій досі проживає 492 тисячі осіб.

Читайте також:
Кількість постраждалих від ракетного удару по Покровську зросла до 67 осіб. Попередньо, під завалами людей немає. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.