На Донеччині викрили мережу жінок-агентів, які працювали на ФСБ і “вагнерів” – їм загрожує довічне

Контррозвідка Служби безпеки викрила на Донеччині жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ та ПВК “Вагнер”. Затримано трьох інформаторок.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 8 серпня.

“Особливістю ворожої групи було те, що вона складалась виключно з місцевих жінок, що підтримали збройну агресію РФ проти України. Зловмисниці одночасно працювали на ФСБ  та приватну військову компанію “Вагнер”, – розповіли правоохоронці.

Зрадниці збирали розвіддані про кількість та передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.

Передусім вони намагались виявити і “злити” окупантам напрямки вильотів бойової авіації ЗСУ, зокрема  ударних гелікоптерів під Авдіївкою.

Ворога також цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ з прифронтових територій на передову. Для збору розвідувальної інформації фігурантки обходили місцевість і приховано робили фотознімки українських об’єктів.

Усі отримані відомості передавали за двома каналами зв’язку – російському “куратору” з ФСБ та представнику “вагнерівців”. Для комунікації використовували закриті чати в одному із популярних месенджерів.

Співробітники СБУ затримали трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих. Крім того, встановлено особу резидентки (старшої) ворожої групи, яка на початку повномасштабного вторгнення виїхала до РФ для координації “підопічних” з території країни-агресора.

За даними слідства, всі четверо російських агенток є мешканками Покровського району. Ще до 24 лютого 2022 року вони були завербовані окупантами і донедавна перебували в “режимі очікування”.

Під час обшуків за адресами проживання фігуранток виявлено мобільні телефони, які вони використовували у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ. Нині слідчі повідомили трьом затриманим про підозру.

Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмисницям загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:
Агент ГРУ хотів знищити ППО на Дніпропетровщині – дали 15 років в’язниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна