МОЗ виявив в Україні 14 штамів коронавірусу

На території України циркулює 14 штамів коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я у вівторок, 8 серпня.

“Наразі на території України циркулює близько 14 різних штамів вірусу. Секвенування дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій, які виникають — для вживання оперативних заходів у разі збільшення випадків захворюваності восени і взимку”, – йдеться у повідомленні.

Заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що продовження секвенування є важливим компонентом епіднагляду, враховуючи, що підхід до нагляду буде спрощено. Зокрема, нові випадки захворювання лікарі реєструватимуть аналогічно до грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій.

За його словами, в кожній області спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб продовжать відбирати зразки, лабораторно досліджувати штами та вивчати мутації, які виникають.

“Рекомендована вакцинація залишається безоплатною у сімейного лікаря та у пунктах щеплень. Людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; старшим за 60 років; які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби, необхідно подбати про імунний захист та зробити щеплення”, – додав Кузін.

Читайте також:
МОЗ України дозволить друге бустерне щеплення від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна