Хто пройшов через її руки – вижив. На війні загинула бойова медикиня Дар’я Філіп’єва “Блискавка”

На війні з російськими окупантами загинула бойова медикиня ЗСУ Дар’я Філіп’єва з позивним “Блискавка”.

Про її смерть повідомили у Facebook 7 серпня.

У жовтні минулого року Дар’я розповідала журналістам “Еспресо”, що їй вдавалося врятувати всіх поранених, які потрапляли до її рук.

Фото: facebook.com/ariana.von.stahl

У січні 2023 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагородив героїчну захисницю почесним нагрудним знаком “Сталевий хрест”.

Фото: facebook.com/ariana.von.stahl

“Я створила собі такого персонажа, який мав відповісти на деякі питання, які мене турбували на той час у житті, – розповідала “Блискавка”. – Йшлося про значущі речі, світоглядні. На той час у мене в житті все було, але не відчувала, що роблю щось значуще. Щось, що буде вкладом у людство та Україну. У кінці гри той персонаж пішов до армії. Я ще довго роздумувала над цим випадком. Фактично тоді рішення вже було, але звикала до нього”.

Фото: facebook.com/ariana.von.stahl

Медикиня родом із Сум, але останні роки жила у Києві. Здобула освіту у Сумському державному університеті.

2019 року закінчила курс для бойового медичного персоналу, за швидку реакцію отримала позивний “Блискавка”.

Після повномасштабного вторгнення Росії долучилась до територіальної оборони Києва й почала навчати інших бойової медицини. Певний час вона служила в Інтернаціональному легіоні.

Фото: facebook.com/ariana.von.stahl

“Я не могла просто залишитися вдома, тому що я солдат, сержант, бойовий медик, і мені потрібно захищати цю країну”, – казала жінка.

Дар’я також раніше працювала у 24-й окремій механізованій бригаді ЗСУ імені Короля Данила.

“Я можу з гордістю сказати, хто пройшов через мої руки – не загинув”, – казала мені “Блискавка” в інтерв’ю. А сьогодні сама загинула.  Надзвичайно світла, позитивна та професійна людина. Любила свою роботу на фронті і вміло її виконувала Вона заряджала своєю енергією. У цій війні йдуть найкращі українці, поки вбивають російських падлюк. Вічна пам’ять!” – написала про Дар’ю журналістка “Еспресо” Христина Парубій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна