Хасидам рекомендують утриматися від приїзду в Умань на єврейський Новий рік

Черкаська обласна військова адміністрація напередодні Рош га-Шана рекомендує хасидам утриматися від відвідування Умані, але вживає заходів для посилення заходів безпеки.

Про це повідомляє голова Черкаської ОВА Ігор Табурець у вівторок, 8 серпня.

“Через місяць – Рош га-Шана. Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідування Умані з огляду на війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку Росії”, – ідеться в повідомленні голови ОВА.

Водночас, як зазначає Табурець, частина вірян, як і торік, усе ж таки наважиться приїхати, тому влада вживає необхідних заходів для посилення заходів безпеки гостей і місцевих жителів. “Сьогодні з цього питання провели засідання спецкомісії за участю заступника Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні пані Лірон Фінкельштейн”, – повідомив Табурець.

“Насамперед координуємо роботу щодо заходів безпеки. Вони, як і минулого року, будуть посилені. …опрацьовуємо інші напрями, маючи досвід попередніх святкувань. Йдеться про надання меддопомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботу комунальників, протиепідемічні заходи тощо. Ключовий пріоритет незмінний – безпека місцевих жителів і прибулих”, – написав Табурець.

Рош га-Шана – єврейський Новий рік, який святкують два дні поспіль на молодик осіннього місяця тишрей за єврейським календарем. Із цього дня починається відлік днів нового єврейського року.

Читайте також:
Спершу попередження, далі – депортація: в Умані хасидів карають за порушення комендантської години

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна