Чому ураження російських кораблів у Новоросійській бухті і Керченській протоці – дуже правильні та потрібні кроки

Тарас Шамайда
громадський діяч, співкоординатор “Руху добровольців “Простір свободи”

(FB)

Чому успішне враження російського десантного корабля в Новоросійській бухті і танкера в Керченській протоці – дуже правильні і потрібні кроки?

Яка мета Росії після виходу з зернових домовленостей? Зробити неможливим або принаймні зменшити в багато разів і зробити дорогим і складним морський експорт України. Саме для цього росіяни нищать портову інфраструктуру і погрожують цивільним кораблям.
Щоб через фізичне руйнування і високі страхові ризики ніхто не торгував з Україною морем.

Що має робити Україна в умовах, коли в обох держав розв’язані руки в Чорному морі?

1) поступово винищувати російський військовий флот, бажано в будь-якому районі Чорного моря. Це потрібно, щоб знизити безпосередню загрозу судноплавству і продемонструвати це як нашим торгівельним партнерам (що росія не зможе блокувати західну частину Чорного моря своїми ВМС), так і росіянам (натякаючи, що без відновлення свободи судноплавства росія рано чи пізно залишиться без бойових кораблів Чорноморського флоту).

2) завдати демонстративних ударів по транспортних кораблях, що ведуть торгівлю через російські порти, особливо нафтою і нафтопродуктами. Щоб через збільшення тих самих страхових ризиків і фізичну загрозу звести таку торгівлю до мінімуму.

Тому здійснені фактично впродовж доби удари по російському великому десантному кораблю “Олєнєгорскій горняк” і російському танкеру “Сиг” – саме те, що треба.

Обидва кораблі – російські. Ураження військового корабля прямо в Новоросійській бухті – чудова демонстрація нездатності росіян захистити навіть власні бази ВМС, а також можливості українських морських дронів досягати практично будь-якої точки Чорного моря. До того ж виведено з ладу не будь-який корабель, а один із тих, які активно перевозили вантажі в Крим після пошкодження Керченського мосту.
Виведення з ладу одного з найновіших російських танкерів – це не лише демонстрація рішучості України припинити російський експорт через Чорне море, а й початок знищення технічних інструментів цього експорту.

Низький уклін і щира подяка всім, хто спланував і здійснив ці удари.

Читайте також:
Після ураження російського танкера “Сиг”: з’явилося відео атаки в Керченській протоці, голова СБУ пояснив


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна