Російська авіація рівняє Нью-Йорк із землею. 24-та бригада тримає лінію фронту. ВІДЕО

За півтора року великої війни російські війська так і не змогли просунутися у передмістях Горлівки напрямку. На парі десятків кілометрів у цій частині Донецької області лінія фронту залишається практично незмінною ще з 2015 року. Українським захисникам допомагають особливості рельєфу.

Невдачі своєї піхоти окупанти зараз активно компенсують артилерією, авіацією та ракетами. Від постійних обстрілів горить донецький степ. А сусідні з Горлівкою місто Торецьк та смт Нью-Йорк поступово перетворюються на суцільну руїну. Окупанти переважно б’ють по цивільних об’єктах.

Оборону під Горлівкою нині тримає 24-та окрема механізована бригада ЗСУ імені Короля Данила.

“Артилерія – це таке. По Нью-Йорку постійно “насипають” ракетами. Скидають ФАБи, КАБи, ракети прилітають. Влучають в адмінбудівлі, у 5-поверхівки – шукають нас. Але не знайдуть”, – посміхається військовослужбовець “королівської” бригади Андрій.

“І ми “насипаємо” росіянам потроху, де вони ходять. Ловимо їх дрончиками, скидами. По бліндажах їхніх стріляємо, вивчаємо їхні маршрути підвозу – “насипаємо” по машинах. Міномети, СПГ, АГСи – зі всього дістаємо. І вони стають уже менш активні”, – розповідає офіцер.

Час від часу ворог намагається промацати позиції 24 омбр, хлопцям доводиться вступати у стрілецькі бої.

Підтримкою нашим оборонцям слугують мінометники із підрозділу “Тренера” В’ячеслава. Мінометні розрахунки навчились знищувати противника прицільно навіть в окопах.

Як виглядає війна на Горлівському напрямку в липні 2023 – дивіться у відеорепортажіНовинарні“.

Горлівський напрямок. Мапа DeepState станом на31 липня 2023

Читайте також:
“Тепер під Горлівкою ініціатива на нашому боці”. Навіщо Тренер 24-ї бригади зважує міни перед пострілом. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.