“Тепер під Горлівкою ініціатива на нашому боці”. Навіщо Тренер 24-ї бригади зважує міни перед пострілом. ВІДЕО

Після відносного затишшя на Горлівському напрямку, що на півночі Донецької області, активізувалася робота ворожої артилерії. Побоюючись нашого наступу ще й у цьому районі, росіяни рівняють із землею міста і села в тилу українських позицій. Від щоденних обстрілів та авіанальотів потерпають передусім смт Нью-Йорк та місто Торецьк. Тут тримає оборону 24-та окрема механізована бригада ЗСУ імені короля Данила.

Розрахунок мінометників, яким керує В’ячеслав на псевдо “Тренер”, один із найвлучніших у бригаді. А все завдяки скрупульозності командира. В’ячеслав та його підлеглі не лінуються зважувати і калібрувати кожну міну з точністю до міліграмів. Сам Слава у цивільному житті працював фітнес-тренером, тому важливість кожного граму розуміє.

Результат зважування – менше спроб для пристрілки, точніші влучання по ворогу. Все це зафіксовано на відео в репортажі “Новинарні” з позицій 24-ї бригади.

По всій лінії фронту, яку зараз тримають “королевичі” на Донеччині, триває позиційна війна.

Горлівський напрямок. Мапа DeepState станом на 22.06.2023

“Зараз збільшилася інтенсивність артобстрілів, авіаударів, ракетних обстрілів. Плюс збільшилося пересування військ. Техніка з’явилася, яка повернулася з Бахмута, – пояснює Михайло, командир підрозділу 24 омбр. – Противник двічі пробував наступати в моєму напрямку, зазнав великих втрат, відійшов і більше активних дій не проводить. Більше активних дій тепер проводжу я. Вони вичерпали свій наступальний потенціал, і ми взяли ініціативу у свої руки та працюємо”.

Офіцер переконаний, що росіяни під Горлівкою засіли в глухому захисті – окопуються, обладнують фортифікаційні споруди, привозять блоки, нагнали інженерної техніки, тракторів тощо.

“Вони готуються тут до оборони і наступальних дій не планують. Якби вони хотіли тут наступати – не будували б таку другу лінію оборони”, – каже Михайло.

Читайте і дивіться також:
Бій у лісі під Кремінною: росіян атакує 67-ма бригада ДУК ЗСУ. ВІДЕО

Бомбовий удар по Авдіївці. Відсіч дає 53-тя механізована бригада ЗСУ. ВІДЕО

Тепер ми наступаємо на Бахмут. Як 93-тя бригада “Холодний Яр” воює в Іванівському


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.