Наші за тиждень просунулися ще на 12,6 км² на півдні та на 2 км² – на Бахмутському напрямку

Загалом за час контрнаступу українські військові звільнили на півдні понад 204 кв.км території, на Бахмутському напрямку – ще близько 37 кв. км.

Про це 31 липня інформує заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Російські загарбники і надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулого тижня там між нашими та ворожими військами відбулось понад 170 боїв.

Як зазначила Маляр, на Куп’янському напрямку окупанти намагалися штурмувати і шукати слабкі місця в українській обороні. Зокрема, активно наступали в районах південніше Новоселівського. Росіяни хотіли витіснити українські підрозділи за бар’єрний рубіж річки Оскіл, але успіху не мали. Наші воїни потужно стримують ворожі війська.

На Лиманському напрямку противник також намагався наступати вів дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу, але безуспішно.

На Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити наш наступ, але наші оборонці поступово просувались. Маляр зазначила, що за тиждень Сили оборони звільнили ще 2 кв.км українських територій. Тож загальна звільнена площа на Бахмутському напрямку нині складає 37 кв. км.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка – успіху не мав.

На Півдні Сили оборони України продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Маляр підкреслила, що оборонці мали успіх на напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області, українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також:
Генштаб відмінусував 490 рашистів, 6 танків і 21 артсистему за добу

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна