Авіакатастрофа у Броварах: версії про диверсію чи замах на життя керівництва МВС не підтвердились

У розслідуванні причин падіння гелікоптера ДСНС із керівництвом Міністерства внутрішніх справ у Броварах зібрані всі технічні документи. Завершується проведення необхідних експертиз. За попередньою інформацією, версії про диверсію чи замах на життя державних діячів не підтвердились. 

Про це заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін в інтерв’ю “Укрінформу“, опублікованому 31 липня.

На початку розслідування висувалися кілька версій причин падіння вертольота: замах на життя державних діячів, зокрема, диверсія, збиття гелікоптера, конфлікт на борту судна, помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови.

“Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження”, — заявив Генпрокурор.

Як зазначив Костін, розслідування обставин авіакатастрофи ще триває. Його проводить міжвідомча слідча група у складі фахівців Державного бюро розслідувань та Служби безпеки. Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво. До роботи залучили представників виробника гелікоптера — спеціалістів компанії Airbus Helicopters. Також до справи приєдналися фахівці з Міністерства оборони, Нацполіції і Нацгвардії України.

Завдяки допомозі французьких партнерів з компанії Airbus розшифрували інформацію бортових самописців. На основі зібраних даних здійснено 3D-моделювання польоту гелікоптера, що перевозив керівництво МВС.

“Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом”, — зазначив Андрій Костін.

Передісторія

18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка в умовах туману упав гелікоптер ДСНС французького виробництва PumaAirbus Н225 Super Puma, спалахнула пожежа. У катастрофі загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович, помічники та охорона міністра.
За даними ДСНС, всього загинули 14 людей, серед яких – одна дитина.

Служба безпеки почала провадження через падіння гелікоптера у Броварах,серед основних версій – порушення правил польоту, технічна несправність і умисні дії.

У лютому слідство повідомило, що опитало більше 6 тисяч свідків трагедії.
Новий міністр внутрішніх справ Ігорь Клименко зазначав, що слідство зможе оприлюднити перші результати розслідування в кінці березня – на початку квітня.

Читайте також:
У Франції розшифрували “чорну скриньку” гелікоптера з керівниками МВС, який розбився в Броварах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна