У Франції розшифрували “чорну скриньку” гелікоптера з керівниками МВС, який розбився в Броварах

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у слідства є дані “чорної скриньки” гелікоптера, під час катастрофи якого у Броварах загинуло керівництво МВС України.

Про це в п’ятницю, 3 березня, інформує “Суспільне“.

“Є дуже зрозумілі результати технічного стану вертольота. Усі матеріали з чорної скриньки” збережені, вони якісні”, – сказав глава уряду.

Шмигаль зазначив, що “чорну скриньку”, знайдену на місці авіакатастрофи гелікоптера, розшифрували у Франції.

За словами прем’єра, слідство триває. Наразі у Шмигаля немає інформації, яку міг би публічно озвучити – результати слідства мають бути найближчим часом, оскільки виконано велику роботу.

Передісторія

18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка в умовах туману упав гелікоптер ДСНС французького виробництва PumaAirbus Н225 Super Puma, спалахнула пожежа. У катастрофі загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович, помічники та охорона міністра.
За даними ДСНС, всього загинули 14 людей, серед яких – одна дитина.

Служба безпеки почала провадження через падіння гелікоптера у Броварах,серед основних версій – порушення правил польоту, технічна несправність і умисні дії.

У лютому слідство повідомило, що опитало більше 6 тисяч свідків трагедії.
Новий міністр внутрішніх справ Ігорь Клименко зазначав, що слідство зможе оприлюднити перші результати розслідування в кінці березня – на початку квітня.

Читайте також:
Росіяни видали криворуку ІПсО про буцімто причини авіакатастрофи в Броварах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна