ОГП досі не може зрозуміти мотиви підриву росіянами бараку з полоненими в Оленівці

Слідство досі не може зрозуміти, з яких мотивів росіяни скоїли теракт, що призвів до загибелі українських військовополонених на території колонії в окупованій Оленівці 29 липня 2022 року.

Про це розповів заступник начальника департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Тарас Семків в ефірі “Радіо Свобода”.

“На жаль, не можемо зрозуміти, з яких мотивів це зроблено”, – сказав він.

“Очевидно, що це воєнний злочин. Російська Федерація цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права. Вона зобов’язана забезпечити відповідний захист військовополоненим, якими були люди, які перебували в Оленівці, але цього не було зроблено, тому важко зараз говорити про мотиви, через які вони це зробили: чи була це ненависть до наших військовослужбовців за спротив збройній агресії, чи якісь особисті мотиви. Але очевидно, що було скоєно воєнний злочин, тут ні в кого немає жодних сумнівів”, – зазначив представник ОГП.

Офіс генпрокурора досі не має даних щодо точної кількості загиблих та поранених в Оленівці, оскільки Україна поки не має доступу до цієї території для розслідування.

Після підриву бараку в Оленівці 29 липня російські пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих. Вони заявляли, що це наслідок удару українського “хаймарсу”. Генштаб ЗС України спростував звинувачення РФ.

Нагадаємо, МІПЛ презентувала розслідування масового вбивства “азовців” в колонії в Оленівці.

Читайте і дивіться також:

“Це була цинічна масова страта”. Рік після теракту в Оленівці: родичі полонених об’єдналися, щоб боротися за правду і своїх героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна