Монумент “Батьківщина-мати” у Києві перейменують

Монумент “Батьківщина-мати” у Національному музеї історії України у Другій світовій війні в Києві перейменують на “Україна-мати”.

Як передає 29 липня “Укрінформ“, про це повідомив в інтерв’ю Українському радіо генеральний директор музею Юрій Савчук.

“У нас відбулося засідання Вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них – перейменування монумента “Батьківщина-мати” на монумент “Україна-мати”, – сказав Савчук.

На його думку, для такого перейменування є всі підстави.

“Якщо ми складемо всі пазли, то побачимо картину абсолютно нового життя монумента, опертого на ті факти, які для мене є визначальними: створений в Україні, створений зусиллями українських робітників, інженерів, учених. Він є унікальною пам’яткою науки і техніки. Цей монумент сьогодні отримує друге життя. Він є символом стійкості та незламності українського народу”, – зазначив гендиректор.

Савчук сподівається, що рішення Вченої ради музею стосовно перейменування монумента буде затверджене МКІП напередодні 24 серпня, Дня Незалежності України.

“Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики. Мною був затверджений графік необхідних дій, щоб досягнути цієї мети напередодні Дня Незалежності. І це не просто автономна мета. Я весь час підкреслюю взаємозв’язок цих процесів — зміни герба на щиті й появу тризуба, перейменування монумента, перейменування музею, розширення його функцій, нове осмислення, нові сенси, новий імідж”, – зазначив Савчук.

Читайте також:
Ткаченко озвучив, коли з’явиться тризуб на щиті монумента “Батьківщина-мати”. Метал дає Ахметов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна