Ексзаступник голови ОП Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах, – НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції направило в суд протокол про адміністративні правопорушення ексзаступника керівника офісу президента Кирила Тимошенка: встановлено, що він використовував свої повноваження в особистих інтересах.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

В агентстві також повідомили, що на вручення протоколу Тимошенко не з’явився.

“Під час перевірки НАЗК встановлено, що посадовець використовував повноваження у особистих інтересах та порушив визначені Законом “Про запобігання корупції” обмеження щодо одержання подарунків особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – зазначили у відомстві.

Зокрема, обіймаючи посаду заступника керівника ОПУ, Тимошенко підписав лист до Держприкордонслужби з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження.

Однак НАЗК встановило, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого було оформлення віз Тимошенку та його сину.

“Таким чином Кирило Тимошенко, використовуючи своє службове становище, маючи на меті задоволення особистих потреб,  отримав дозвіл на перетин державного кордону своїм підлеглим. Такі дії кваліфіковано за ч. 1, 2 ст. 172-7  КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів)”, – зауважили в НАЗК.

Крім того, протягом 2022 року Тимошенко, який на той час був заступником глави ОП Андрія Єрмака, тричі безоплатно проживав у готельному комплексі Emili Resort, двічі з яких – разом із дружиною і сином.

У своїх поясненнях Тимошенко підтвердив, що дійсно користувався послугами готелю, проте не зміг надати підтвердження факту оплати проживання на понад 45 тисяч гривень..

Також влітку 2022 року він отримав безкоштовні послуги з прокату автомобіля Porsche Taycan на суму 122 тисячі гривень.

Як зазначають в НАЗК, за вказані порушення законодавства передбачена відповідальність у вигляді штрафу, а також можливе внесення особи в Реєстр корупціонерів.

Читайте також:
Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко користується машиною, яку передали Україні з гуманітарною метою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна