Рада, мов музей мадам Трюссо. Кулуари парламенту заполонили не депутати та преса, а воскові фігури. ФОТО

У кулуарах Верховної Ради “вишикувались” експонати українських історичних постатей із приватного “Музею становлення нації”. Самі ж народні депутати там не часті гості, а журналістів під купол не пускають взагалі. Так, здається, що парламент перетворився на музей мадам Тюссо.

Про це 27 липня написала народна депутатка, співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко, опублікувавши відповідні фото.

“У кулуарах ВР відчуття, що ти в музеї мадам Тюссо. Сюди навіщось притягли експонати українських історичних постатей з Музею становлення української нації (уточнено – “Н”). Навіщо?”, – написала Геращенко.

Фото: ФБ Ірина Геращенко

Нардепка зазначила, що в кулуарах парламенту вже давно не було журналістів. А народні обранці там бувають декілька разів на місяць.

“Кулуари порожні, пресу сюди вже 4 роки не пускають, спочатку ковід, потім війна. Та й самі парламентарі бувають в приміщенні Ради пару разів на місяць, під час пленарних засідань. В дні сесії депутати мають бути в залі, а не вештатися кулуарами, тим більще перерв зараз немає. У випадку тривоги треба йти в укриття”, – додала вона.

Фото: Ірина Геращенко

Геращенко також заявила, що експозиції в кулуарах міняються й оновлюється раз на місяць. Там вже виставляли вишиванки видатних українців і актуальні фотоекспозиції – про загиблих на війні журналістів і бійців ТрО.

“Звичайно, просвітницька мета популяризувати серед депутатів українську історію може тільки вітатися, як і натяк, що політики рідко бувають в музеях. Але дивно, що організаторам цього перформенсу не прийшло в голову , наскільки штучно і вульгарно це виглядає”, – різко зазначила нардепка.

Колишня перша віцеспікерка ВР наголосила, що воскові фігури в порожніх кулуарах Ради – “дуже символічний образ нинішнього мовчазного парламенту, який втратив свою суб’єктність”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.