День вертолітних шоу в Росії: військовий гелікоптер-гігант Мі-26 самовбився в аеропорту Якутська

За день 27 липня російські вертолітники в Сибіру влаштували одразу дві аварії своїх літальних апаратів, які можна списати лише на власну недбалість.

Спочатку на Алтаї розбився вертоліт Мі-8, який возив туристів на гору Бєлуха. Він упав буквально з висоти одного метра, але згорів, бо під час приземлення маневрував між опорами лінії електропередач. Четверо загиблих, десяток поранених.

Після цього військовий вертоліт Мі-26 (RF-06053) прикордонної служби ФСБ Росії під час маневрування на найменшій висоті в аеропорту Якутська зніс освітлювальну щоглу. За даними Telegram-каналу Mash, постраждалих немає, але у гелікоптера-гіганта – відірваний хвіст.

Авіаблогер Віталій Трубников продублював у соцмережі відео з камер відеоспостереження.

“Російські прикордонники показали майстер-клас зі знешкодження найбільшого у світі серійного гелікоптера. Наприкінці відео не вистачає лише заставки Directed by Robert B. Weide”, – підписав блогер.




За словами очевидця, частина освітлювальної щогли відлетіла та впала на аеродромну машину.

Читайте також:
У знищеному “Алігаторі” Ка-52 згорів цілий командир 112-го вертольотного полку росіян Табачников

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна